Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Újabb nagyszerű felfedezés az extra szűz olívaolajjal kapcsolatban

2021. július 14. - kalimeraeger

olivaolaj_3_pb.jpg

Kép: Pixabay

Egy nemrégiben végzett kutatás nagyon biztató eredményekkel szolgált, méghozzá az Alzheimer-kórral kapcsolatban.

Az U.S. Étel és Gyógyszer Adminisztratív Szerve jóváhagyott egy eddig vitatott gyógyszert, mely lelassíthatja az ezen betegségben szenvedők tüneteit, amennyiben még a kór korai stádiumában vannak. A bizonytalanság, amely a szer hatékonyságával, költségeivel és azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy milyen mellékhatások léphetnek fel, arra késztette a bizottság három tagját, hogy ne írják alá a jóváhagyást. Lehet, hogy az olívaolaj jobban teljesítene ezen a téren.

A mediterrán régióban ez a termék már évezredek óta fogyasztott alapanyag, melyet tudatosan alkalmaznak gyógyítási célzattal is. Az utóbbi években kutatók dolgoznak azon, hogy az olíva minél több tulajdonságát és hatását térképezzék fel, különös tekintettel arra, hogy mely betegségek megelőzésére és kezelésére szolgálhat. A napokban napvilágot látott, 6 évig folytatott MICOIL tanulmány az első a világon, mely az extraszűz olívaolajat klinikai kísérlet során tesztelte olyan embereken, akik kognitív fogyatékkal élnek. Ez egy olyan betegség, mely a gondolkodás képességét csökkenti az Alzheimer korai fázisában, mikor a komolyabb tünetek még nem jelentkeznek.

Lévén a betegségre a mai napig nem létezik gyógyír, elkötelezett tudósok kutatják a módját, hogyan állítható meg a kór. Jelenleg az MICOIL tanulmány hét publikációja több bizonyítékot is felfed azzal kapcsolatban, hogy az extraszűz olívaolaj késleltetheti az Alzheimer kialakulását mindenféle mellékhatást nélkülözve. Kimutatták, hogy azoknál a betegeknél, akik napi 50 ml extraszűz olívaolajat fogyasztottak egy éven keresztül, csökkent a vérükben lévő protein szintje, mely az Alzheimer jelenlétét jelzi, míg a kontrollcsoport tagjainak - akik nem tették ezt - ezen értéke a betegségben szenvedőkével közel azonos volt. Több hasznos tulajdonság mellett ez az alternatív gyógymód az oxidatív stressz szintjét is csökkenti a szervezetben, mely egyébként a kór kialakulásáért felelős.

A folyékony aranyról többek között ITT írtunk nektek bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr516627368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása