Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Egy idős görög házaspár 100 ezer dollárt adományozott a helyi kórháznak

2023. november 29. - kalimeraeger

Kép: Greekreporter

A múlt héten derült ki, hogy egy 83 éves görög nő, Athina Papahristou felajánlotta megtakarított pénzét egy mentőautó megvásárlására a nyugat-görögországi Missolonghi számára, azzal a feltétellel, hogy azt kizárólag a város kórháza szükségleteinek kielégítésére használják.

Humoros megjegyzésként az idős jótevő azt is kérte, hogy a mentőautó minden alkalommal, amikor a háza előtt elhalad, köszöntse egy kis dudálással.

Most a Didymoteiho melletti Mani faluból származó Sotiria és Panagiotis Arabatzis-on volt a sor, hogy kimutassák a városuk iránti szeretetüket. Több mint 100 000 dollárt adományoztak a helyi kórháznak az ország legújabb filantróp gesztusaként.

Az 1966-ban Németországba kivándorolt idős házaspár néhány éve tért haza. Sotiria ma már közel jár a 86. életévéhez, egészségi állapota egyre romlik, több órát tölt az ágyban. A 90 éves Panagiotis gondoskodik róla. A házaspár azt mondja, hogy a Németországban töltött évek nem voltak könnyűek. Panagiotis az autóiparban dolgozott, Sotiria pedig egy csokoládégyárban.

Mindezen évek alatt egy gondolat kavargott Sotiria fejében: egy mentőautót adományozni a Didymoteiho Kórháznak, mert egyszerűen segíteni akart. Külföldön élve lettek megtakarításai. Amikor egészségi állapota megromlott, elküldte a férjét a helyi kórházba, hogy megbeszéljék, hogyan történhet meg az adományozás.

A kórház tisztviselői azt javasolták, hogy az adományt egy kisbusz megvásárlására lehetne fordítani, amely a speciális igényű embereket a közeli Orestiada Orvosi Rehabilitációs Központjába szállítaná, amely közigazgatásilag Didymoteihóhoz tartozik.

"Az Ön spontán kezdeményezése, hogy adományával megerősítse a kórházat, hihetetlen" - áll a kórház köszönőlevelében. Közölték, hogy a pénzt modern orvosi berendezések, számítógépek és légkondicionálók vásárlására is fordítják.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3018270281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása