Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A 92 éves görög nagypapa mutatványa

2023. október 03. - kalimeraeger

Giorgos Kagais egy 92 éves görög "pappou" Rodoszról, aki lenyűgöző tengeri ugrásával szerzett internetes hírnevet. A hatméteres ugródeszkáról való merész ugrásáról készült videó több mint 1,2 millió lájkot kapott az Instagramon.

Giorgos, aki 77 éve minden nap gyakorolja a búvárkodást, nemrég megosztotta a görög médiával hosszú életének és életfilozófiájának titkait. Szerinte a hosszú és egészséges élet receptje magában foglalja a rendszeres testmozgást és a pozitív gondolkodásmód fenntartását. Nagyra értékeli édesanyja bölcsességét, különösen azt a tanácsát, hogy kerülje a túlgondolkozást. Kagais megjegyezte egyértelmű életfilozófiáját, amelyet a felesleges stressz elkerülése jellemez. Hisz a helyes táplálkozásban és abban, hogy nem engedi, hogy a negatív hatások megzavarják a nyugalmát. Az ő szavaival élve: "Ha van egy ember, aki felzaklat, szabadulj meg tőle".

Hétéves kora óta kötődik a tengerhez, ekkor tanult meg úszni. Tizenöt éves korában már elkezdett trambulinról ugrálni - számol be a média. Ez a képessége végül felkeltette a turisták figyelmét, ami arra késztette őket, hogy dokumentálják figyelemre méltó merüléseit.

Napi rutinjához tartozik egy kora reggeli kirándulás a tengerpartra, majd úszás és vacsora egy helyi étteremben. A hazautazás fárasztó lehet, de Kagais továbbra is ragaszkodik a napi rutinjához. Minden egyes nap, az időjárástól függetlenül, kimegy a tengerre egy reggeli úszásra és egy kilenc merülésből álló sorozatra: három alacsony platformról, három magasabb platformról, kettő még magasabbról, majd egy utolsó merülés. Ez a rutin évtizedek óta az edzésprogramja.

Kagais teljes életet élt, tizenkilenc évet töltött Ausztráliában, és az ott eltöltött idő alatt különböző pozíciókban dolgozott. Az alkohollal kapcsolatban sajátos álláspontja van, miszerint az ivás közbeni felállás megelőzi a részegséget. Bár Kagais korábban házas volt, három éve megözvegyült, és nincs gyermeke.

A görög férfi lenyűgöző merüléséről készült videó nemcsak figyelemre méltó fizikai képességeit mutatja be, hanem tartós életkedvéről is tanúskodik. Története sokakat megérintett, emlékeztetve őket arra, hogy vállalják a kalandot és éljék az életet a legteljesebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr918227365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása