Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az Akropolisz Múzeum különleges módon ünnepli születésnapját

2021. június 18. - kalimeraeger

am_p.jpg

Kép: Akropolisz Múzeum

Megnyitásának tizenkettedik évfordulójához érkezett vasárnap a görög főváros egyik legimpozánsabb múzeuma, mely ez alkalommal nem mindennapi meglepetéssel készült a látogatóknak.

Ahogy az már szokássá vált, ekkor is kedvezményes jeggyel (5 euro) garantálták a belépést, mely minden tárlatra érvényes volt.

A szülinap alkalmából egy új, tematikus bemutató vette kezdetét, mely a „Marathon – Salamis: Mítosz és történelem nyomában” címet viseli. Ez az új attrakció lehetőséget ad arra is, hogy a látogatók elbeszélgessenek a múzeum régészeivel a perzsa háborúkról. Ezeket az összecsapásokat a nyugati világra tett hatásukon keresztül világítják meg a marathoni csata fontosságát hangsúlyozva, mely a későbbi, szalamiszi győzelemhez is nagyban hozzájárult. De ugyanúgy szó esik az istenek szerepéről, akik szintén meghatározó szerepet töltöttek be a harcosok gondolataiban, valamint az Akropoliszt ért károkról, és a görög győzelem után átélt újjászületésről. A bemutató természetesen később is elérhető marad, méghozzá minden pénteken és vasárnap.

A neves szülinapról a tavalyi évben is megemlékeztünk, cikkünket IDE KATTINTVA olvashatjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5216597474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása