Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Folynak a tárgyalások Ausztriával a Parthenon márványainak visszaszolgáltatásáról

2023. május 04. - kalimeraeger

parthenon_toredek_becsi_muzeum.jpg

Kép: Kunsthistorische Museum

„Az osztrákok visszaadják Görögországnak a Parthenon két márványdarabját” – közölte az ország külügyminisztere.

„Nagyon örülök, hogy technikai megbeszélések zajlanak a Művészettörténeti Múzeum és az Akropolisz Múzeum között a Parthenon-fríz visszaszolgáltatásáról” – mondta Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter a görög kollégájával, Nikos Dendias-szal tartott sajtótájékoztatóján.

"Nagyon remélem, hogy a tárgyalások gyorsan haladhatnak, és a márványokat mielőbb kiállítják Athénban."

A bécsi múzeumban mindössze két töredék lelhető fel a Parthenon északi frízéből, de Dendias szerint Ausztria gesztusa segíthet a Nagy-Britanniával folytatott tárgyalásokban is a British Museum-ban tartott sokkal nagyobb kincsről.

„Olaszország 2022-ben, Ferenc pápa pedig 2023-ban adta vissza Görögországnak a Parthenon-szobrok egy részét, így ez lesz a harmadik ilyen nemes cselekedet, és ennek óriási, óriási jelentősége van” – mondta Dendias.

"És ezen túl is úgy gondoljuk, hogy ez olyan lendületet ad majd, amelyet felhasználhatunk a Londonnal folytatott megbeszéléseink során."

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3918116896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása