Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Ingyenesen lehetett látogatni az Akropolisz Múzeumot

2023. május 16. - kalimeraeger

akropolis_muzeum_am.jpg

Kép: Akropolis Museum

Május 13-án, szombaton reggel 9 órától éjfélig tartott nyitva az Akropolisz Múzeum. A látogatók hosszabb ideig gyönyörködhettek az itt kiállított, felbecsülhetetlen értékű kincsekben.

A múzeumba délelőtt 9 és este 20 óra között ingyen lehetett belépni.

A Múzeumok Európai Éjszakáján a kontinens számos országában a múzeumok ingyenesen nyitották meg kapuikat késő estig, számos tevékenységet és exkluzív kiállítást kínálva.

A programot először a francia Kulturális és Kommunikációs Minisztérium szervezte 2005-ben. Az Európai Unió Tanácsa 39 tagországának múzeumai vettek részt az éves ünnepségen.

Az idei év témája a „Múzeumok, fenntarthatóság és életminőség” volt, mely a múzeumok szerepét hangsúlyozta többek között abban, hogy szórakozási, kreativitási és szocializációs lehetőséget biztosítanak a gyerekek számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7818125608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása