Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Kitört a nyár Görögországban

2021. június 06. - kalimeraeger

santorini_11_pb.jpg

Kép: Pixabay

A hétvége időjárása igen kedvezően alakult Hellászban, a helyiek közül sokan siettek a tengerpartra, hogy kiélvezzék a napsütést és a meleget.

A korábbi, hűvös napok esőzései kellőképpen kiéheztették a görögöket is, így nem volt kérdés a hétvégi program. Attikában a hőmérséklet szombaton elérte a 29 fokot.

A tengerparti bárok és éttermek május elején nyitottak, ahol az alkalmazottaknak természetesen szigorú higiéniai előírásokat kell követniük. A távolságtartás és a maszk viselése továbbra is előírás. Ahogy arról már említést tettünk, a strandokon ezúttal nem szól majd hangosan a zene, hiszen ez arra ösztönözné a beszélgetőpartnereket, hogy közelebb húzódjanak egymáshoz, vagy hangosabban beszéljenek, ami nagyobb lehetőséget adna a vírus terjedésének.

Annak ellenére, hogy pár nappal ezelőtt még hűvös idő és eső tombolt Görögországban, az idei május az elmúlt tíz év egyik legmelegebbike volt.

A klímaváltozás Görögországot sem kíméli, évről-évre egyre több a forró nap, és egyre kevesebb a hűvös éj. Kutatások eredményei mutatják, hogy a mediterrán régióban az elmúlt 30 évben jelentős hőmérséklet emelkedés figyelhető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9216583660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása