Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Joe Biden üzenete a görög évforduló alkalmából

2021. március 22. - kalimeraeger

joe_biden.jpg

Kép: Joe Biden

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke a görög szabadságharc 200. évfordulójának apropójából levelet küldött Katerina Sakellaropoulou görög köztársasági elnöknek.

Ebben hangsúlyozta, hogy Görögország a NATO egyik kulcsszövetségese és az USA közeli barátja, egy olyan állam, mely biztosítja a stabilitást és aktívan hozzájárul a Kelet-Mediterráneum, a Fekete-tenger és a Nyugat-Balkán békéjéhez és jólétéhez.

Az amerikai elnök azt is megjegyezte, hogy politikai karrierje során volt szerencséje több görög miniszterelnökkel is együttműködni, és többször volt alkalma hosszú beszélgetéseket folytatni I. Bartholomeos pátriárkával.

Biden a levélben leírta, hogy várja ezen hagyományok folytatását, hogy a két ország még szorosabbá fűzze kapcsolatát, és hogy megerősítsék a Transzatlanti Szövetség irányában tett elköteleződésüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2016474324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása