Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Felismered a gyönyörű zöld szemű görög kislányt?

2020. szeptember 10. - kalimeraeger

olimpiai_lang_elfujo_lany_gr.jpg

Fotó: Greekreporter

Nemrég emlékeztünk meg a 16 esztendővel ezelőtt rendezett athéni olimpiai játékok évfordulójáról, pontosabban a nyitóünnepség sikeréről. Most pedig elhoztuk nektek azt az akkor még egészen fiatal lányt, aki a záró ceremónián az egyik legfontosabb feladatot tudhatta a magáénak: elfújta az olimpiai lángot.

Sokak szemébe beleégett a zöld szemű Fotini Papaleonidopoulou, akinek gyerekkori álma volt, hogy orvos legyen: “Amikor kicsi voltam, doktor szerettem volna lenni, hogy afrikai gyerekeken segítsek, vagy megtaláljam a rák ellenszerét”.

A tervei némiképpen változtak a későbbiekben, a gimnáziumban ugyanis nagyon jól ment neki a biológia, így inkább a tudós szakma felé kezdett el kacsintgatni. Jelenleg a londoni UCL Rákintézetben dolgozik, mint kutató asszisztens, és nemsokára nekikezd a doktori (phd) tanulmányainak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8416196792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása