Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A tini, aki a környezetszennyezés elleni harcra tette fel az életét

2020. augusztus 06. - kalimeraeger

zisis_vagousis_gr_szemetgyujtes.jpeg

Kép: Greekreporter - Zisis Vagousis

Ismét egy roppant figyelemreméltó görög ifjút mutatunk be nektek, aki ugyan még csak tizenhárom esztendős, de máris rengeteget tett a természetért.

Zisis Vagousis évek óta járja a partokat, és gyűjti az otthagyott szemetet, különös tekintettel a műanyagokra. Az FM Athens Rádióban elmondta, hogy édesapjával együtt az indította meg őket különösen, amikor halott teknőst láttak a strandon.

Zisis-t édesapja 3 évesen tanította meg úszni, a kisfiú pedig már hét esztendősen nekikezdett a part tisztításának. Apja a példaképe, akitől a tengeri világ szeretetét is örökölte.

Különösen a nyári szezon kezdete és a tél beköszönte előtt indul neki Zisis édesapjával, hogy a lehető legtöbb szemetet összegyűjtsék, sokszor egész nap elvannak. Sajnos előfordult már, hogy a „szokásos” szeméten kívül motorbicikli gumiját és alkatrészeket is találtak a tengerfenéken.

Apa és fia egy alkalommal egy drónra bukkant a víz alatt, a benne talált videót pedig feltették a Youtube.ra, ahol a tulajdonos magára ismert.

Zisis már díjat is bezsebelt példaértékű erőfeszítésért a környezetvédelmet illetően.

Vagousis-ék YouTube csatornáján pedig ti is nyomon követhetitek a páros tengerparti pillanatait, és harcukat a tengervíz- és környezetszennyezés ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9016117344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása