Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Falánk maci

2023. március 31. - kalimeraeger

falank_maci_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com - AMNA

Észak-Görögországban, a Paiko-hegy területén egy igazán éhes mackóra lettek figyelmesek.

Az állat több méhkas teljes tartalmát kirabolva, nagyjából 40 kg mézet fogyaszthatott el.

A méretes medvét automata kamerák rögzítették, melyeket a Kallisto Környezetvédelmi Szervezet tagjai helyeztek ki. A pusztításról a szomszédos Goumenissa lakosai értesítették a csapatot.

A macit először februárban észlelték, akkor is borsot tört a helyi méhészek orra alá. A létezéséről nagyjából 10 éve tudnak a környéken.

„A méz, amit a medve elfogyasztott, tavalyi volt, ezt a termelők a méhek etetésére helyezték ki. A virágzás még oly csekély volt, hogy az idei termés még nem született meg." – mondta Georgios Theodoridis, a Kallisto Környezetvédelmi Szervezet kommunikációs vezetője.

A szakértők úgy vélik, hogy a medvepopuláció száma emelkedett az elmúlt egy évtizedben a régióban. Ez bizonyos környezeti tényezőknek köszönhető, mint például a bőséges élelem.

„Ebben az évben például sok gesztenye maradt a fán, mert a termelők nem kaptak megfelelő árat a termékért, így nem szüretelték le azt. Ez gazdag ellátmányt kínált az állatoknak” – tette hozzá Theodoridis.

Az erdészek és a Kallisto Szervezet Tagjai is azon dolgoznak jelenleg, hogy a méhészeknek ne keletkezzen több káruk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7518085416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása