Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Így látogathatók a görög templomok

2020. május 18. - kalimeraeger

agios_dimitris_thessaloniki.jpg

Kép: Pixabay - Thessaloniki

Vasárnap - több, mint két hónap után - megnyitották kapuikat a görög templomok is.

Természetesen itt is a hívők biztonsága és egészségének maximális védelme a cél, így a templomok látogatóira is szigorú szabályok vonatkoznak, melyeket a legfőbb vallásügyekkel foglalkozó testület határozott meg.

Az előírások szerint a templom bejáratánál kézfertőtlenítőt kell elhelyezni, a templomok berendezésének takarítására pedig sokkal gyakrabban sort kell keríteni.A liturgiák során egy személy számára 10 négyzetméteres területet kell biztosítani, azonban az 500 négyzetmétert meghaladó alapterületű templomokban tartózkodók maximális létszáma is csak 50 fő lehet. A hívőknek egymástól másfél méter távolságot kell tartani, a maszk használata ajánlott. A liturgiák ideje alatt a templomok természetes szellőztetését biztosítani kell.

A szabályok betartását a templomok bejáratánál ellenőrzik, és ott gondoskodnak arról is, hogy a négyzetméterszám arányának megfelelő számú hívő mehessen csak be a templomba. Ezzel párhuzamosan viszont azt tervezik, hogy a templomon kívül rekedt hívők számára hangszórókon keresztül közvetítik a liturgiát.

Az intézkedéseket - jelen állás szerint -  egészen június 5-ig kívánják fenntartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7715705680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása