Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A görög tenger új erőre kap

2020. április 16. - kalimeraeger

szemet_2.jpg

Kép: Pixabay.com

A járványhelyzet miatti utazáskorlátozásoknak egy pozitív hatása van: a természet újjászületése.

Ez történik a tengeri élővilággal is. A hajósforgalom csökkenése következtében a pozitív hatás már most érzékelhető.

„A természet is elcsendesedett. – mondja Elena Touloupaki, a MEDASSET projekt munkatársa. – Nemrégiben láttuk, hogy a delfinek visszatértek a Thessalonikinél található Thermaikos-öbölbe. A helyzet egyik legnagyobb nyertesei a tengeri teknősök, akik májustól augusztusig rakják le a tojásaikat, vagyis ilyentájt párzanak, így a természetes élővilágukba való emberi beavatkozás megcsappanása ugyancsak hasznos számukra, ahogy ez elmondható az összes többi vadon élő állatfajról is.”

Thanassis Tsikliras, a Thessaloniki Egyetem biológia professzora elmondta, hogy már egy hónap alatt is sokat javult a szennyezettségi szint és a tengeri szemét mennyisége is csökkent, mely mindenképpen pozitív. Ugyan a halászat nem állt le teljesen, a mértéke azonban fokozódott, így Tsikliras szerint az elkövetkezendő 2-3 évben a halak száma ugrásszerű növekedést fog mutatni, és a méretük is nagyobb lesz.

Korábban ITT már írtunk Nektek a Görögországban a turisták által hátrahagyott szemét mennyiségéről, cikkünket IDE KATTINTVA találhatjátok meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7215616476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása