Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Mennyi szemét!

2019. október 23. - kalimeraeger

szemet.jpg

Kép: Pixabay

Egész évben turisták milliói választják pihenésük célpontjául Görögországot. S hogy mennyi szemét marad utánuk? Egy tanulmány most erre kereste a választ.

A Görög Turisztikai Vállalatok Szövetsége által végzett kutatás kimutatja, hogy a 2018-ban Hellászban járt turisták fejenként mintegy 2 kilogrammnyi szemetet hagytak hátra. A tavalyi esztendőben több, mint 33 millió látogatója volt az országnak, így ha hozzáadjuk a görög állampolgárok által termelt szintén nem kevés hulladékot, a szám még inkább megdöbbentő, és sajnos ijesztő is.

A szövetség szerint az országnak mielőbb környezettudatosabb irányt kell vennie, és csatlakoznia a globális mozgalomhoz, hogy Földünk egy tisztább bolygó legyen.

Egy másik kutatás szerint manapság két turistából egy már a keresési feltételei közé illeszti a környezetbarát szűrőt, ha szállást keres magának (pl. megújuló energiát használó, műanyag hulladékot kevésbé termelő, szén-dioxid kibocsájtást redukáló hotelek).

Szerencsére egyre több utazó próbál lépéseket tenni afelé is, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyoma.

Természetesen az ország a turistákon kívül a saját lakóinak szokásaiban is változásokat szeretne elérni. Ennek értelmében a kormány 2021 júniusára teljes mértékben betiltja az egyszer használatos műanyagokat. A folyamat már 2020-ban elkezdődik, egy évvel azelőtt, hogy az EU határidő életbe lép e téren.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6015257936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása