Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Újabb hollywoodi híresség görög földön

2020. március 12. - kalimeraeger

thermopulei_1.jpg

Kép: Pinterest

Görögország az utóbbi időben egyre több hollywoodi "elismerésben" részesül, gondoljunk csak a nemrég görög állampolgárságot kapott Tom Hanks-re és görög származású feleségére, Rita Wilsonra, akik nem múlik el nyilvános szereplés, hogy ne hívnák fel a közönség figyelmét az ország csodáira. Ám említhetnénk Nia Vardalos-t, Kate Hudsont vagy Matthew McConaughey-t is.

Most azonban újabb híresség nyilvánította ki Görögország iránti tiszteletét és megbecsülését, mégpedig nem más, mint a 300 Leonidasz királya, Gerard Butler, aki a koronavírussal kapcsolatos figyelmeztetések ellenére, a Thermopülai csata 2500. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségre Görögországba látogatott.

gerard_butler.jpg

Kép: Greekreporter

A színész tegnap érkezett meg Hellászba, hogy részt vegyen az ünnepségen, melyen a 2500 éve hősiesen harcoló görögök csatájára emlékeznek.

Sőt, mi több, a skót sztár anyira szereti az országot, hogy elvállalta a felkérést, és március 14-én Spártában fut majd az olimpiai lánggal is.

Butlert nagy valószínűséggel már örökre kiáltásával,  az "Ez Spárta!" -val azonosítják majd, mely egyébként a filmtörténelem egyik legikonikusabbá vált mondata lett. A színész maga úgy nyilatkozott, hogy ez volt az eddigi legmeghatározóbb és legélvezetesebb szerepe, amelynek alakítása közben ő maga is görögnek érezte magát. Egy nemrégiben készült interjúban a sztár elmondta, hogy milyen kemény edzésekkel készült a forgatásra, és mennyire komolyan vette a fent említett ikonikus mondatának felvételét. Mikor végül elhangzott a filmben is hallható kiáltás, ő maga azt hitte, hogy ez túl sok volt, a rendezőnek, Zack Snydernek azonban nagyon tetszett.

Butler érkezésének nagyon örültek, számtalan görög rajongója és a média képviselői várták.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5215517088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása