Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Barack és Michelle Obama Görögországban vakációzik

2023. június 20. - kalimeraeger

barack_obama_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Az egykori amerikai elnököt és feleségét a Kikládokon vették észre a szemfülesek, ugyanis Obemáék egy rövid hellén vakációt iktattak be a hétvégére. A volt amerikai elnök a héten egy nemzetközi konferencián vesz részt Athénban.

Helyi források szerint a házaspár pénteken, inkognitóban érkezett Görögországba egy magánrepülőgéppel, és szombaton látták őket Paros szigetének festői halászfalujában, Naousában.

Obamáékat valószínűleg barátaik, Tom Hanks és Rita Wilson hollywoodi színészek látják vendégül, akiknek a szomszédos Antiparos szigetén van nyaralójuk.

Barack és Michelle Obamát állítólag több mint harminc amerikai biztonsági ügynök kísérte, akik minden lépésüket követték, amikor a parosi Naousában egy ínyenc halétterembe mentek vacsorázni.

A Proto Thema című görög lap szerint az étterem egy félreeső részén ültek, miközben a vendéglátóegység tulajdonosát megkérték, hogy írjon alá egy titoktartási nyilatkozatot, a személyzetet pedig arra kötelezték, hogy vegyék le az okosórájukat és tegyék el a telefonjaikat, amíg az Egyesült Államok volt elnöki párja nem távozik.

A hétvégén Obamáék és Hanksék állítólag kisebb hajókirándulásokat tettek Paros, Antiparos és a közeli Ios eldugott strandjain, egy magánhajó fedélzetén.

Az Obamáék görög szigeti nyaralásáról eddig kiszivárgott egyetlen fotót egy Twitter-felhasználó osztotta meg, aki bosszankodott azon, hogy "az egész szigetet megzavarta" az Antiparos-on való tartózkodásuk.

Barack Obama volt amerikai elnököt a héten Athénba várják, ahol részt vesz a Stavros Niarchos Alapítvány által szervezett idei SNF Nostos konferencián (június 21-23.). Obama az SNF társelnökéhez, Andreas Drakopulos-hoz csatlakozik, aki a demokratikus kultúra megerősítéséről és a vezetők következő generációjába való invesztálás fontosságáról tart majd vitaindító beszédet.

Obama az Obama Alapítvány Vezetők programjának részeként látogat Athénba, amelyben 105 feltörekvő, a változásokért tenni vágyó afrikai, ázsiai-csendes-óceáni és európai vezető vesz részt, 75 nemzetet és területet képviselve. Ők a görög fővárosban találkoznak majd a volt elnökkel. A találkozó a hat hónapos program csúcspontját jelenti.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1218150248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása