Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az Obama család az Akropoliszon tett privát túrával indította athéni látogatását

2023. június 27. - kalimeraeger

obama_athen_2023.jpg

Kép. www.greekreporter.com

Ahogy arról korábban már beszámoltunk Nektek, az egykori amerikai elnöki pár Görögországban időzött és a munkát egy kis vakációval egészítette ki.

Barack Obama és családja múlt hét szerdán az Akropolisz privát megtekintésével kezdte meg athéni látogatását. A házaspárhoz két lányuk, a 24 éves Malia és a 22 éves Sasha is csatlakozott.

2016-ban, hivatali ideje alatt tett utolsó nemzetközi útja során Obama egy emlékezetes beszédet mondott itt. A Fehér Ház Twitter-fiókján közzétett videóban méltatta a demokrácia szülőhelyét és a nyugati civilizáció bölcsőjét.

Az egykori amerikai elnök a Parthenonnal a háttérben jelent meg, mondván: "Az elnöki lét egyik nagy öröme, hogy utazhatok, megismerhetek kultúrákat és találkozhatok emberekkel. Ez nemcsak a nemzetbiztonságunk szempontjából fontos, hanem azért is, hogy megértsük önmagunkat. A Parthenon mögöttünk van, és itt, Athénban kezdtek kialakulni olyan eszmék, mint a demokrácia, az állampolgárság és a jogállamiság fogalma" - mondta Obama.

A volt amerikai elnök Athénban találkozott a Barack Obama Alapítvány vezetői programjának 105 tagjával. A találkozóra a nyilvánosság jelenléte nélkül kerül sor.

Obama a rendezvényen a pozitív és tartós változások kialakítására és felgyorsítására irányuló tevékenységükről beszélgetett velük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6618154714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása