Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tom Hanks egész családja görög állampolgár lett

2020. január 15. - kalimeraeger

tom_hanks.jpg

Kép: Pinterest

A sztár mellett felesége és két fiuk is hivatalos hellénné vált.

A görög belügyminiszter, Takis Theodorikakos elmondta, hogy a Hanks család a 2018. júliusi athéni tűzeset során biztosított segítségnyújtásukkal érdemelték ki ezt a státuszt.

„A család nagyon sokat segített a tragédia során, felhívták az emberek figyelmét a történtekre és tettre sarkalták őket. Hála nekik a világ minden pontjára eljutott a hír, hogy elkél a segítség, így tetemes összeg jött össze, a bajba jutottak megsegítésére. Mindezek mellett a médiában rendszeresen megjelenik a Hanks család, amint Antiparos-on üdülnek, ahol saját házuk is van. Ez pedig igen jót tesz a turizmusnak.”

2020. január elején Tom Hanks elnyerte a Cecil de Mille-díjat a Golden Globe-on, ahol a köszönőbeszédében büszkén említette meg nemrégiben szerzett görög állampolgárságát.

Egy interjúban, ahol erről kérdezték, a sztár viccesen azt nyilatkozta, hogy neki elsődlegesen volt néhány kérdése ezzel kapcsolatban. A legfontosabb:

„Be kell vonulnom katonának? Addig rendben van, amíg nem… Amúgy sem lennék jó, rosszak a térdeim, és öregember vagyok” – tréfálkozott.

A színész rendkívül boldog, hogy állampolgára lehet annak az országnak, melyet már évtizedek óta töretlenül szeret.

„Gyakorlatilag 32 éve görög vagyok” – utalva erre a feleségével, Rita Wilsonnal töltött évekre, aki édesanyja lévén görög származású.

„Görögország egy mennyország” – mondta a Golden Globe-on. „Utaztam világszerte, jártam a Föld legszebb pontjain, de Görögországhoz semmi sem fogható. A föld, az ég, a víz jó a léleknek, ez egy gyógyító erővel bíró hely” – tette hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr515412110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása