Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görög (joghurt) fagyi

2019. július 07. - kalimeraeger

A nagy kánikulára való tekintettel már korábban is gondoltunk arra, hogy meglepünk benneteket egy-egy hűsítő görög recepttel. Az igen különleges olívaolajos fagyi elkészítési módját IDE KATTINTVA olvashatjátok.

Most azonban egy sokkal kevésbé speciális kedvencünket mutatjuk be, mégpedig a görög joghurtos fagyit.

fagyi.jpg

Kép: Pixabay

Mielőtt azonban felfednénk ennek az egyébként pofonegyszerű és könnyen variálható édességnek a receptjét, szólnánk arról is, hogy mennyire egészséges, hiszen garantáltan színezék-, és tartósítószer-mentes, a gyümölcsök fajtájától függően rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, a méz pedig valóságos csodaszer.

Lássuk tehát a receptet!

Hozzávalók:

  • 750 gramm fagyasztott gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, vegyes gyümölcs, banán, stb. - ízlés szerint)
  • 500 gramm jó sűrű görög joghurt
  • 3-4 evőkanál méz
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

  1. A gyümölcsöt és a görög joghurtot tegyük bele egy turmixgépbe, és dolgozzuk össze, hogy ne legyenek benne nagy gyümölcsdarabok.
  2. Ezután kóstoljuk meg a keveréket és ízesítsük pár csepp citromlével és annyi mézzel, amennyit szükségesnek érzünk. Előfordulhat, hogy csak nagyon kevés kell bele, ha jó édes gyümölcsöt használunk.
  3. Amennyiben van jégkrémformánk, adagoljuk ki a keveréket, és már mehet is a fagyasztóba, míg meg nem fagy, aztán lehet fogyasztani. Ha viszont később gombócokat szeretnénk formálni, tegyük az egészet egy műanyag, zárható edénybe, majd be a fagyasztóba, ebben az esetben viszont a fagyi teljes megfagyásáig átlag 20 percenként át kell keverünk a masszát, hogy ne egy szilárd kőtömböt, hanem krémesebb állagot kapjunk.

Jó étvágyat! Kali orexi!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1214930774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása