Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Íme 2022 legjobb görög sajtjai!

2022. november 08. - kalimeraeger

sajt_dijak_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A világ 4400 sajtja közül választották ki a legjobbat a napokban az angliai Cardiffban.

Habár idén egyik hellén termék sem került be a szuper arany kategóriába, mely a világ legjobb 16 sajtját rangsorolja, így is rengeteg elismerés érte a görög sajtokat. Az előállítóik összesen 3 arany-, 7 ezüst- és 3 bronz díjjal távozhattak.

Görög vonatkozásban 2022 egyik legjobbja a Menoikio által készített kecskesajt lett. Ugyanez a termelő nyerte el 2021-ben a szuper arany díjat a legjobb organikus fetájáért.

A másik két hellén arany közül az egyiket egy hordóban érlelt feta kapta az Arvanitis S.A-tól, a másikat pedig egy organikus anevato a Kourellas S.A.-tól.

Az ezüst és bronz görög termelői a graviera, a kefalograviera és a manouri sajtjaikért kapták az elismerést, illetve egyéb feta és kecskesajtok nyerték még el az ítészek tetszését.

Gratulálunk minden résztvevőnek és díjazottnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1917973290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása