Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A görög Freddo az olasz cappuccino elé került a világ legjobb kávéi között

2024. március 12. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

A Taste Atlas által a világ legjobb kávéinak legfrissebb értékelésében meglepetésre a görög Freddo megelőzte az olasz cappuccinót.

A TasteAtlas értékelései valós felhasználók élményein alapulnak, kiszűrve a nem valódi, vagy robotok által leadott értékeléseket.

 

A "Top 38 kávé a világon" listához 3701 értékelést rögzítettek, amelyek közül 2428-at a rendszer legitimnek ismert el.

A lista szerint a görögországi espresso freddo a harmadik helyen áll a világ legjobb kávéi között, amelyet a szintén görög cappuccino freddo követ.

Az eredeti olasz cappuccino a hatodik helyre esett vissza, ami bizonyára felbosszantja az olaszokat, akik a világ legjobb italának tartják a védjegyüknek számító kávéfajtát.

A világ legjobb kávéja a kubai espressó. A café Cubano néven ismert, Kubából származó, egyedi, előre megcukrozott espressót gyakran nevezik kubai espressónak, kubai kávénak, kubai pullnak vagy kubai shotnak. Bár Kubában, ahol hagyományosan alapvető társadalmi és kulturális italként tekintenek rá, egyedülálló státuszban van, a kubai espressó Latin-Amerikában és Floridában is nagyon népszerű és széles körben elérhető - írja a TasteAtlas.

A második a rangsorban a dél-indiai kávé, amely egy olyan elkészítési technika, amelyben a kávét indiai kávészűrővel főzik. Ez a szűrő két kamrából áll - a felső, perforált aljú kamrában őrölt kávét tárolnak, az alsóba pedig lassan csepegtetik a főzött kávét.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6918352269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása