Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Három görög kávé a világ tíz legjobbja között

2023. október 16. - kalimeraeger

gorog_kavek_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Három görög kávét beválasztottak a világ tíz legjobb kávéja közé! Bár Görögországnak még nem sikerült utolérnie a lista élén álló olasz Espresso-t, a harmadik, negyedik és hetedik helyezéssel így is elég jól teljesít.

Október 1-jén "ünnepeljük" a kávé világnapját, a Taste Atlas, az élelmiszerekkel kapcsolatos listáiról ismert weboldal pedig ennek apropójából elkészítette a világ legjobban értékelt kávéinak, valamint a legnépszerűbb kávéknak a listáját.

Ezek a listák valódi felhasználói értékeléseken alapulnak. Ez további súlyt ad a rendszer által megalapozottnak ítélt felhasználói értékeléseknek.

A legjobb kávézók listáján Görögország nem sokkal marad le Olaszország mögött, igen figyelemreméltó jelenléttel, ami azt mutatja, hogy a görögök által kedvelt kávékat világszerte imádják.

A 7. helyen végző Thessaloniki-i Frappe büszkén képviseli Görögországot ezen az ízléses listán. A Taste Atlas szerint: "Ezt a görög kávéfajtát 1957-ben alkották meg, annak ellenére, hogy a frappe szót először a 19. században használták. Instant kávé, víz és jég összekeverésével készül. A keveréket általában shakerben vagy kézi mixerben készítik, így amikor az italt pohárba öntik, hab keletkezik a tetején.".

A Freddo Espresso egy egyszerű görög kávé, amely az eszpresszót és a jeget keveri. Ez a másik görög termék a listán, amely a 4. helyen áll. Szemben a hasonló jeges kávéfajtákkal, amelyek csupán jégen lévő kávét kínálnak, a jeges kávé ezen görög változata elsősorban a két összetevőt kombinálja, amíg a kávé nagyon hideg és sima nem lesz. Ezt követően a kávét lecsöpögtetik és jégre öntik. Ízlés szerint az italt még a keverés előtt édesítik. Az 1990-es években az Freddo Espresso népszerűvé vált, és azóta országszerte a mindennapi élet egyik főszereplője - írja a Taste Atlas.

A Freddo Cappuccino a harmadik helyen áll a világon, és úgy tűnik, hogy ez az emberek kedvenc görög kávéja. Eszpresszóval készül, ami jellemzően dupla adag kávé. Az eszpresszóhoz jeget kevernek, mielőtt leszűrnék és jégre öntenék. Az italt ezután jól lehűtött tejjel koronázzák meg, amelyet felráznak vagy összeturmixolnak, hogy krémes textúrát kapjon. A Freddo Cappuccinót jellemzően magas poharakban szolgálják fel.

A Freddo Espresso hasonló a Freddo Cappucinóhoz, de tej nélkül készül. Mindkét ital jellemzően Görögországban kapható, és általában hűsítő nyári italként fogyasztják.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr918236159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása