Nagy hívei vagyunk a görög konyhának, az autentikus ízek iránti imádatunkhoz nem férhet kétség.
Forrás: akispetretzikis.com
Azonban vannak olyan pillanatok, amikor nem minden eszköz áll rendelkezésre, bárhogy igyekszünk is: a forgónyárs például ilyen, nem sokunk konyhájában bújik meg az ilyesmi.
Így most a gyros egy nagyon finom házi (forgónyárs nélküli, serpenyős) változatát mutatjuk be, Akis Petretzikis tolmácsolásában.
Hozzávalók:
- 600 g csirkemell (vagy comb csont nélkül) vagy 600 g disznóhús
- 300 g baromfipác (RECEPT ITT) --> a disznóhús is ebben pácolandó (nem sértődik meg az elnevezéstől)
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
- Daraboljuk fel a csirkehúst/disznóhúst apróbb darabokra, és pácoljuk be a baromfipác segítségével.
- Fél óra elteltével vegyük ki a pácból, és itassuk fel róla a páclevet.
- Melegítsünk egy kis adag olívaolajat egy serpenyőben, és a csirkehús/disznóhús minden oldalát süssük aranybarnára.
Ha javasolhatunk:
--> egyétek pitával, IDE KATTINTVA olvashattok receptet.
--> fogyasszatok hozzá tzatzikit, receptet IDE KATTINTVA találtok.
--> ha görög salátát passzintanátok hozzá, azt IDE KATTINTVA készíthetitek el.
Jó étvágyat!
Kali orexi!
Forrás: ITT