Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Gyros serpenyőben

2018. augusztus 15. - kalimeraeger

Nagy hívei vagyunk a görög konyhának, az autentikus ízek iránti imádatunkhoz nem férhet kétség.

gyros.jpg

Forrás: akispetretzikis.com

Azonban vannak olyan pillanatok, amikor nem minden eszköz áll rendelkezésre, bárhogy igyekszünk is: a forgónyárs például ilyen, nem sokunk konyhájában bújik meg az ilyesmi.

Így most a gyros egy nagyon finom házi (forgónyárs nélküli, serpenyős) változatát mutatjuk be, Akis Petretzikis tolmácsolásában.

 Hozzávalók:

  • 600 g csirkemell (vagy comb csont nélkül) vagy 600 g disznóhús
  • 300 g baromfipác (RECEPT ITT) --> a disznóhús is ebben pácolandó (nem sértődik meg az elnevezéstől)
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Daraboljuk fel a csirkehúst/disznóhúst apróbb darabokra, és pácoljuk be a baromfipác segítségével.
  • Fél óra elteltével vegyük ki a pácból, és itassuk fel róla a páclevet.
  • Melegítsünk egy kis adag olívaolajat egy serpenyőben, és a csirkehús/disznóhús minden oldalát süssük aranybarnára.

Ha javasolhatunk:

--> egyétek pitával, IDE KATTINTVA olvashattok receptet.

--> fogyasszatok hozzá tzatzikit, receptet IDE KATTINTVA találtok.

--> ha görög salátát passzintanátok hozzá, azt  IDE KATTINTVA készíthetitek el.

Jó étvágyat!

Kali orexi!

Forrás: ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr514181017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása