Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Souvlaki? Alap!

2018. június 05. - kalimeraeger

A görög nyársak meghatározó szereplői a görög gasztronómiának. Akár vers is lehetne, de nem az, készítsen souvlakit minden kamasz... És nem kamasz. Na jó, vicceltünk. A recept viszont komolyan nagyon finom.

Akis Petrezikis remeke következik.

souvlaki.jpg

Fotó: Akis Petretzikis

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • baromfipác
  • pitakenyér (receptet ITT találsz)
  • zöldségek ízlés szerint
  • olívaolaj

A baromfipác összetevői:

  • 550 ml víz
  • fél citrom
  • 3 babérlevél
  • ½ csokor petrezselyem
  • ½ teáskanál szárított kakukkfű vagy  ½ csokor friss
  • 1 evőkanál méz
  • 35 g durva szemű só
  • 2 gerezd fokhagyma, pucolatlanul, összenyomva
  • 1 evőkanál bors

A szósz összetevői:

  • 4 evőkanál görög joghurt
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • egy lime reszelt héja
  • 1 evőkanál limelé

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  • A baromfipác hozzávalóit keverjük össze egy tálban.
  • Tegyük a tűzhelyre, és melegítsük a keveréket. Mikor felforr, vegyük le a tűzről, tegyük félre egy órára, majd az egy óra elteltével keverjük meg. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Vágjuk fel a csirkehúst kis falatokra, majd tegyük bele a pácba, és hagyjuk pihenni körülbelül egy órát.
  • Ezután vegyük ki a húst, és szárítsuk meg egy papírtörlővel, minden nedvességet fel kell itatnunk. Ezután szúrjuk fel a húst hurkapálcákra.
  • Adjunk kis mennyiségű olívaolajat egy nagyon forró serpenyőbe, majd 3-4 perc alatt süssük meg a csirke minden oldalát.
  • Amikor megpirultak, 5 percig süssük őket sütőben.
  • A szószhoz keverjünk össze minden hozzávalót.
  • Tálaljuk a souvlakit pitakenyéren, vágott paradicsommal, salátával, szósszal. Tzatzikit is adhatunk hozzá. (Receptet ITT találtok.)

Eredeti recept: ITT

Kali orexi! Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3714026162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása