Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Nászutas tippek - Idra

2024. július 26. - kalimeraeger

idra.jpg

Kép: Pixabay

Görögország az Égei- és a Jón-tengeren szétszórt 6000 szigetével és szigetecskéjével tele van nászutas úti célokkal, melyeken a friss házasok választhatják a történelem felfedezését, a gyönyörű strandokon való napozást vagy a hagyományos falvak csendjében való barangolást is. Aphrodité istennő és Erósz földjén a lehetőségek száma ugyanis végtelen.

A világ egyik legromantikusabb úti célja természetesen Santorini, amely több ezer évvel ezelőtt egy hatalmas vulkánkitörés következtében keletkezett. Páratlan szépségű hely, mely lélegzetelállító kalderát, vulkanikus strandokat és holdbéli tájakat kínál, melyek garantáltan életre szóló élményt jelentenek.

Ám Santorinin túl is van élet, mi pedig új sorozatunkban arra törekszünk, hogy a legjobb görög nászutas helyeket megmutassuk Nektek. 

Idra

Az Argosaróniai-öbölre néző lejtőn, amfiteátrum alakban épült Idra Görögország egyik legromantikusabb célpontja. A hagyományos kőházak, a szűk macskaköves utcák, a félreeső terek, az autók mellőzése és a több mint 500 szamár tömegközlekedési eszközként történő használata magyarázza, hogy Idra az idők folyamán is megőrizte jellegzetes hangulatát.

A sziget a múltban kivételes gazdasági növekedésnek indult, köszönhetően a nagy tengeri és kereskedelmi tevékenységének. Az idraiak jelentősen hozzájárultak az 1821-es függetlenségi háborúhoz is, mivel hatalmas flottájuk részt vett a döntő fontosságú tengeri csatákban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5118451405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása