Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A görög burgonya a legjobb a világon

2024. március 19. - kalimeraeger

krumpli_pb.jpg

Kép: Pixabay

A TasteAtlas "Burgonya" kategóriájában egy olyan burgonya végzett az élen, amely Észak-Görögország több településén is terem.

A TasteAtlas a hagyományos ételek élményszerű online útikalauza, amely autentikus recepteket, ételkritikusok véleményeit és a népszerű alapanyagokról és ételekről szóló kutatási cikkeket gyűjti össze.

A Kato Nevrokopiou burgonyát a névadó településen, valamint Kato Vrontos, Perithori, Dasoto, Lefkogia, Hhrisokefalos, Okhiro, Vathitopos és Katafitos településeken az 1920-as évek óta termesztik.

A termény az élelmiszereket rangsoroló weboldalon a "legjobbnak ítélt" burgonya kategória élén végzett, amit több mint százezer, 6119 élelmiszeripari termékre és összetevőre adott értékelés eredményezett.

A görög burgonya az 5 csillagból 4,4 pontot ért el, és a kolumbiai "Papa Criolla" burgonya követte a kolumbiai hírportál szerint. A TasteAtlas azt állítja, hogy a Kato Nevrokopiou burgonya magas szénhidrát-, keményítő- és fehérjetartalmú, köszönhetően a régió "kiváló éghajlati viszonyainak és homokos talajának". A burgonyát nyáron termesztik, hogy szeptemberben betakarítsák, amikor alacsonyabb a hőmérséklet és több a csapadék.

A burgonyát Görögországban nagyra értékelik az íze miatt, és számos étel alapját képezi. Ugyanakkor iparilag is feldolgozható különféle termékekké, például burgonyalisztté és chipsekké.

A görög ételek a TasteAtlas elismeréseiből is bőven részesültek már. Tavaly az élelmiszereket rangsoroló oldal a görög konyhát a világ harmadik legjobb konyhájaként tartotta számon.

A legtutibb görög tepsis burgonya receptjét pedig ide kattintva éritek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8818357561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása