Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A tzatziki is ezüstérmes

2024. augusztus 16. - kalimeraeger

tzatziki_2.jpg

Kép: Pixabay

A közkedvelt tzatzikit a TasteAtlas nemrégiben a második legjobb uborkás ételnek minősítette világszerte.

A TasteAtlas ételrangsorai a TasteAtlas közönségének értékelésein alapulnak, egy sor olyan mechanizmus segítségével, amelyek felismerik a valódi felhasználókat, kiszűrve a hamis és internetes robotok által leadott értékeléseket.

A rangsor szerint az első helyet a kínai uborkasaláta (Pai huang gua) foglalja el. Ez egy hagyományos ázsiai étel, amely különösen Tibetben népszerű. Az étel általában uborka, fokhagyma, szezámolaj, fekete ecet és szójaszósz kombinációjával készül. Az uborkát meghámozzák, és sodrófával ütögetik, hogy összezúzzák.

Ahogy a Guardian gasztrokritikusa egyszer írta: "Kevés dolog képes úgy felidézni az ünnepet, mint egy tál hűtött tzatziki. Egy szippantás ebből az uborkás-joghurtos salátából, és máris úgy érzed, mintha mezítláb, homokkal a lábujjaid között lennél".

A tzatziki joghurtból, uborkából, fokhagymából áll, valamint számos fűszerrel és gyógynövénnyel, például kaporral, mentával vagy petrezselyemmel készül. Általában kísérőként szolgálják fel számos húsétel mellé, de előételként is kiváló.

"A tzatzikit mindig hidegen tálalják, és különösen népszerű az olyan ételekhez, mint a gyros és a souvlaki" - jegyzi meg a TasteAtlas.

A tzatzikit a harmadik helyen a mexikói aguachile követi, amely egy egyszerű, Sinaloa államból származó étel. Ez egyfajta mexikói ceviche, amely (a legklasszikusabb változatban) friss nyers garnélarákból, uborkából, lilahagymából, lime-léből és vízzel porrá zúzott chiliből áll, innen kapta az étel a nevét.

Tzatzikis receptekért kattintsatok IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2218467867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása