Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Karneváli bevétel egy kisgyermek műtétjére ajánlva

2024. március 14. - kalimeraeger

A Közép-Athén regionális egységében található Ilioupoli település összefogott, hogy támogassa a 13 éves Panagiotis-t, akinél fiatalon agyi bénulást diagnosztizáltak. A város célja, hogy elérje a 88 200 eurós adománygyűjtési összeget, és a karnevál bevételét felhasználva hozzájáruljon Panagiotis műtétjéhez, amelyre az Egyesült Államokban kerülne sor.

Stathis Psyrropulos, az Athén nagyvárosi régiójában fekvő Ilioupoli polgármestere lett a folyamatban lévő adománygyűjtő kampány vezéregyénisége.

A kezdeményezés igazi motorja azonban az ilioupoli közösség rendíthetetlen támogatása, akik az idei farsangi ünnepséget szenvedélyesen az ügynek szentelték, és mindent megtettek a fiatal Panagiotis megsegítése érdekében.

A március 10-én, vasárnap megrendezésre került Ilioupoli Karneválon népszerű görög művészek léptek fel. A rendezvény teljes bevételét Panagiotis ügyének javára ajánlották fel. A vasárnap fellépett művészek között volt Zan Batist, Jackpot, Danny Darlas, Stelios Legakis és Nansia, akik mindannyian felajánlották, hogy ingyenesen lépnek színpadra Panagiotis-t támogatva.

Az ilioupoli farsangi ünnepségek és mulatságok idén a Fleming téren kezdődtek. Ezt követte a központi Ethnikis Antistasis téren rendezett buli, ahol Maria Papidaki és Panagiotis Nakis DJ-k gondoskodtak a több ezer ember és látogató szórakoztatásáról.

Az állami AMNA hírügynökséggel való kommunikáció során Psyrropoulos polgármester felszólította Athén polgárait és Ilioupoli lakosait, hogy vegyenek részt az idei karneváli rendezvényeken, és járuljanak hozzá az adománygyűjtéshez. Az önkormányzat különböző csatornákon, többek között a közösségi médián, bannereken, plakátokon, hírleveleken és helyi kiadványokon keresztül is népszerűsítette az ügyet.

Erőfeszítéseik eredményeként, valamint a Görögország-szerte működő egyesületek, szervezetek és polgárok segítségével péntek reggelig már közel 78 500 euró gyűlt össze.

Ilioupoli polgármestere és lakói úgy vélik, hogy az egész városnak kötelessége segíteni a gyermeken, a szolidaritás és a támogatás példátlan gesztusaként Panagiotis családja felé.

Ilioupoli polgárai pozitívan reagáltak a támogatásra való felhívásra, az adományok folyamatosan gyarapodtak egy Thessalonikiben található szervezet által irányított, átlátható folyamat révén.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7518354045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása