Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Giannis Antetokounmpo görög borászatokba fektet be

2023. szeptember 20. - kalimeraeger

antetokounmpo_bor_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A görög-nigériai NBA-sztár, Giannis Antetokounmpo és tehetséges kosárlabdázó családja most bejelentette, hogy ikonikus görög borászati cégekbe fektet be.

A Hellenic Wineries és a Boutari Winery több mint százéves múltra visszatekintő görög borászati cégek, és az Antetokounmpo testvérek úgy döntöttek, hogy tíz százalékos részesedésért pénzt invesztálnak ezekbe a vállalkozásokba.

Giannis Antetokounmpo így nyilatkozott: "Nagyon örülök a befektetésnek és az Elias Georgiades-szel való partnerségünknek. Együtt olyan történelmi múltra visszatekintő vállalatokat tudunk majd fejleszteni, amelyek a görög föld neves termékeit, például bort és természetes ásványvizet állítanak elő."

A testvérek szinte mindannyian az Egyesült Államokba költöztek NBA-s karrierjük kapcsán, de úgy döntöttek, hogy hoznak haza magukkal valamit, és megosztják a világgal Görögország egy darabját. Giannis, Kostas, Thanasis és Alex Antetokounmpo a szülőföldjük iránti szenvedélyükből, a természethez való viszonyukból és a borászat történelmi művészetéből merítenek ihletet. Elképzelésük az, hogy befektetnek a görögországi borkészítés tudásának megőrzésébe, és a borkészítés iránti szenvedélyük megosztásába a bor nemzetközi exportálásával, hogy ezzel is előmozdítsák annak elismerését.

"Közösen arra törekszünk, hogy Görögország kivételes termékeit bemutassuk a borkedvelőknek a világ minden táján, megnyitva az utat a gazdasági fejlődés és a kulturális cserekapcsolatok előtt" - olvasható a közös nyilatkozatban.

A Hellenic Wineries más befektetői is örömmel fogadják az Antetokounmpo családot.

Elias Georgiadis a Sterner Stenhus vezérigazgatója és a borászat egyik fő részvényese. Közleményt adott ki, amelyben köszönetet mondott a testvéreknek a befektetésükért.

"Különösen nagy örömmel üdvözöljük az Antetokounmpo családot a Boutari borokat és az IOLI vizet előállító és forgalmazó Hellenic Wineriesnél" - mondta. "Az összefogással képesek leszünk folytatni és erősíteni stratégiai célunkat, a görög termékek, például a bor nemzetközi elterjesztését, valamint a borral kapcsolatos turizmus előmozdítását hazánkban."

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6818216947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása