Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Szamarakat mentettek ki egy elhagyatott görögországi strandról

2023. június 15. - kalimeraeger

szamarbebik_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A napokban két szamarat mentett ki a görög tűzoltóság Karpathos szigetén egy elhagyatott tengerpartról. Egy Natura 2000 védett területen találtak rájuk.

A tűzoltóság embereinek, akikhez a kikötői hatóságok munkatársai is csatlakoztak, sikerült megmenteniük a két szamarat úgy, hogy mindkettőjüket egy csónakba helyezték.

A mentési erőfeszítésekről később videót mutatott be az ERT News országos görög televízió. A tűzoltóság munkatársai láthatóak rajta, amint a két szamarat úszógumikkal látják el, mielőtt egy csónakba tették és biztonságba helyezték volna őket.

A jelentések szerint több mint két órába telt, mire az állatokat sikerült biztonságba helyezni. A sziget tűzoltósága, a Diafani kikötői állomással, Észak-Karpathos irányító testületének tisztviselőivel és önkéntesekkel együttműködve biztosította a mentőakció sikerét.

A két szamár azután került veszélyes helyzetbe, hogy gazdáik a nyári munkaszezon előtt szabadon hagyták őket legelni. A két állat elkóborolt egy elszigetelt és meredek partra, ahonnan nem tudtak visszamászni. A szamarakat egy arra járó halászcsoport vette észre, akik riasztották a tűzoltókat, akik ezt követően megkezdték a mentési munkálatokat.

Ez a mentés nem az első eset, hogy szamarak kerültek a címlapokra Görögországban. Az év elején az Athéntól keletre fekvő Koropi városában egy magára hagyott szamárbébi vált internetes szenzációvá.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9618147142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása