Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Elképesztően drága luxusjacht tűnt fel Mykonos partjainál

2023. május 02. - kalimeraeger

opera_luxusjacht_gr.jpgKép: www.greekreporter.com

Hétfőn horgonyzott le a népszerű görög sziget partjainál az Opera nevű luxusjacht, melynek értéke 450 millió dollár. Így érthetően gyorsan látványosság lett belőle.

A jacht tulajdonosa Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Abu Dhabiban élő sejk. Ő az Egyesült Arab Emirátusok alapítójának, Zayed bin Sultan Al Nahyan sejknek a fia. Azt azonban nem tudni, hogy az előkelőség az utasok között van-e.

A csodálatos Operát a Lurssen Yachts építette Terence Disdale tervei alapján. Ez a szuperjacht a világ egyik legnagyobbja, lenyűgöző tulajdonságokkal és létesítményekkel büszkélkedhet – írja a Superyachtfan.com.

A feltételezések szerint az Opera 24 kabinjában 48 vendéget tud elszállásolni, a 80 fős személyzet pedig 40 kabinon osztozik. A vízi járművet MTU hajtóművek hajtják, amelyek 20 csomós végsebességre képesek, míg az utazósebesség 14 csomó. A jacht bruttó űrtartalma 12 000 tonna, így mind méretét, mind teljesítményét tekintve lenyűgöző.

Gyakran előfordul, hogy fényűző jachtok kötnek ki görög földön, két éve a katari sejk hajóját Skiathos szigeténél kapták lencsevégre. Hellász valójában a jachtok mágnese.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2518115444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása