Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország a jachtok mágnese

2020. augusztus 27. - kalimeraeger

jacht_pb.jpg

Kép: Pixabay

Különösen igaz ez 2020 nyarára.

Idén ugyanis minden eddiginél több ún. mega-jacht, vagyis 40 méternél hosszabb hajó vetett itt horgonyt. Hellász megunhatatlan szépsége mellett természetesen az alacsonynak számító esetszám tette még vonzóbbá a környéket.

Augusztusban 145 mega-jacht tűnt fel itt, mely rekordot jelent, júliusban ez a szám 135 volt, tavaly augusztusban pedig 132. Ezzel ellentétesen a mediterrán világ nyugati részén, Spanyolországban és Franciaországban minden eddiginél kevesebb ilyen hajót figyeltek meg. Ez persze szintén a koronavírusra vezethető vissza, hiszen az esetszámok arrafelé igen magasak voltak.

A vendégkör ezen részének emelkedése természetesen örömre ad okot, hiszen hozzájárul az ország vírus tépázta gazdasági helyzetének stabilizálásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1816178620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása