Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Hol áll Görögország a világ legboldogabb országainak listáján?

2023. március 27. - kalimeraeger

boldogsag_pb.jpg

Kép: Pixabay

Már a hatodik éve egyhuzamban Finnország az, ahol a legboldogabbak az emberek – derül ki az évente összeállításra kerülő "World Happiness Report"-ból (egy felmérés, mely a világ országainak boldogságát vizsgálja).

Az északi ország szomszédaival, Dániával, Izlanddal, Svédországgal és Norvégiával rendre nagyon jó helyezést ér el. A felmérés az alábbi adatok szerint rangsorol: elvárható egészséges élettartam, GDP/fő, szociális támogatások, alacsony korrupció, társadalmon belüli nagylelkűség, egymásra figyelés és szabadság az élet kulcsfontosságú döntéseinek meghozatalában.

A riportot minden évben elkészítik a világ több mint 150 országára vonatkozólag, és március 20-án, a nemzetközi boldogság napján publikálják.

Görögország a 2023-as listán az 58. helyet foglalja el, ahogy az előző felmérés során is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9018082070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása