Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Kézbesítő robot Trikalában

2023. január 19. - kalimeraeger

robot_trikala_gr.jpg

Méghozzá Európában elsőként.

Trikala belvárosában tesztelik majd azt a kézbesítő robotot, mely a Kommunikációs és Számítástechnikai Egyetemi Kutatóintézet és a Genovai Egyetem összefogásából jött létre.

A robot legelső küldetése az volt, hogy a Manók Malmába kézbesítse a Mikulásnak szánt leveleket.

A következő küldetés pedig, hogy a központban található, csak gyalogos forgalommal bíró Asklipiou utcába szállítsa a küldeményeket, újságokat, apróbb csomagokat.

A hivatalos szervek tájékoztatása szerint a robotokat lézerek és egy előre feltérképezett útvonal segítségével programozták be, úgy, hogy felismerjék az eléjük kerülő akadályokat és aszerint módosítsák útjukat.

A jelenlegi teszt célja az, hogy ezek a szerkezetek alkalmasak-e az áru szállítására a belvárosban. Hasonló eszközöket már kipróbáltak zárt térben, de eljött az idő, hogy a való életben is bevetésre kerüljenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3518030000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása