Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Karácsonyi Manók malma

2019. december 17. - kalimeraeger

trikala.jpg

Kép: visitgreece.gr

Görögország, mint téli úti cél? Naná!

Való igaz, hogy Hellász nem a karácsonyi vásáros, nyüzsgős téli turistacélpontok közé tartozik. Illetve csak tartozott.

Ebben az évben ugyanis Trikala városa 1 millió turistát vár az országból, illetve külföldről a Manók malma elnevezésű – az ország legnagyobb ingyenes - tematikus parkjába.

A történet azonban nem most, hanem már 2011-ben elkezdődött, a görög gazdasági krízis csúcsán, amikor Trikala vezetősége úgy döntött, hogy előrukkol valami kis csodával, ami jobb kedvre deríti a lakosokat ezeken a nehéz napokon.

A park azóta is minden évben megnyitja kapuit, hogy emberek ezreinek nyújtsanak gondtalan szórakozást.

Ahogy a hivatalos honlapon olvashatjuk: 2011. december 9-én a Mikulás átváltoztatta a Matsopoulos malmot Görögország legnagyobb karácsonyi tematikus parkjává, a Manók malmává.

Az elhagyatott malom kéményei újra pöfékelni kezdtek, és a park azóta is azon munkálkodik, hogy gyerkőcöknek és felnőtteknek is felejthetetlen pillanatokat szerezzen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9215356904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása