Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország gazdasága jól teljesít

2022. december 22. - kalimeraeger

evzon_pb.jpg

Kép: Pixabay

Az Economist magazin szerint 2022-ben az élen jár.

Öt indikátort vettek figyelembe a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet nemzeteit vizsgálva. Görögország menetelt a legjobban a GDP, a fogyasztói árak, az infláció növekedése, a részvényárak, és a GDP-vel százalékos arányban lévő államadósság tekintetében.

Görögországot Spanyolország, Japán, Franciaország, Olaszország, Nagy-Britannia, az USA, Németország és Észtország követi.

Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök így nyilatkozott Twitter oldalán: „Az Economist 34 állam közül Görögországot nevezte meg a gazdaságilag legjobban teljesítő országnak 2022-ben. Nagyon boldog vagyok, hogy az erőfeszítéseink és reformjaink konkrét hatást értek el. Várjuk a 2023-as esztendőt.”

Az utóbbi idők nehézségeit tekintve világszerte, Görögország első helyezése az Economist szerint egy kellemes meglepetés.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr118008500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása