Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Ez ám a nem mindennapi leszállás!

2022. augusztus 09. - kalimeraeger

Augusztus 5-én a szokásosnál is alacsonyabb landolást hajtott végre egy pilóta Skiathos szigetén.

A mesebeli görög sziget reptere legendásan rövid kifutóval rendelkezik, így igazán tapasztalt, külön erre képzett és rutinos szakembernek kell lenni, hogy a gép biztonságban földet érjen, illetve fel tudjon szállni.

Pár nappal ezelőtt egy Wizz Air járat azonban még a szokásosnál is sokkal alacsonyabb szögben közelítette meg a reptéri kifutót, ami az ott nézelődőket is igencsak meglepte. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a légitársaság tájékoztatása szerint belső vizsgálat indult, hogy minden részletet alaposan kielemezhessenek.

A skiathos-i reptér egyébként az egyik legrövidebb európai repülőtér, mindösszesen 1628 méter, így a pilótáknak mindenképpen célszerű már a beton legelejére megérkezni, hogy azonnal neki tudjanak kezdeni a fékezésnek.

Videó: Youtube - GreatFlyer

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9517904239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása