Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Biztonságosabbak lesznek a görög egyetemek

2022. május 18. - kalimeraeger

rendorseg_pb.jpg

Kép: Pixabay

Rendőröket telepítenek Görögország négy legnagyobb egyetemére - írja az ország egyik legnagyobb lapja, a Kathimerini. Az egyetemek közül három Athénban, egy Thessalonikiben található.

A májusban kezdődő intézkedés során közel 400 rendőr kezdi meg a munkát, céljuk pedig az lesz, hogy megfékezzék a tanári szobákba való betöréseket, az egyetemi falak és felületek graffitikkel való elcsúfítását, valamint a berendezések megrongálását.

Az intézkedéssel szemben számos diák és politikus is tiltakozott, de az erőszakos események egyre növekvő száma sajnos elkerülhetetlenné tette a cselekvést. A Legfelsőbb Bíróság végül kimondta: a rendőrség jelenléte az egyetemi campusokon nem sérti az akadémiai szabadságot és az intézmények önrendelkezését.

Mint ismeretes,Görögországban fél évszázada, a diktatúra megdöntése óta nem tehették be a rendőrök a lábukat az egyetemi campusokra. Az 1973-as, vérve fojtott egyetemi lázadás következtében váltak az egyetemek ún. "rendőrmentes övezetekké."

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6217834565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása