Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e...

98. rész

2022. március 14. - kalimeraeger

onassis_niarchos.jpg

... hogy a két görög hajómágnás, Aristotelis Onassis és Stavros Niarchos nemcsak az üzleti életben, de a szerelemben is versengett egymással?

A köztük lévő versengés 1947-re élesedett ki, amikor is Niarchos második válása után feleségül akarta venni az akkor csak 14 éves Tina Livanos-t. Ő Stavros Livanos hajózással foglalkozó milliárdos lánya volt. Niarchos engedélyt kért az édesapától a frigy létrejöttéhez, ő azonban megtagadta, mondván gyermeke még túl fiatal, és a leendő vőlegény válási procedúrájának még nem került pont a végére. Két évvel később Niarchos újra kifejezte korábbi szándékát Tina irányába, ezúttal azonban az apa idősebb lánya, Eugenia kezét ajánlotta az udvarlónak. A házasodni kívánó fiatalember belement, és elvette a korábban kiszemelt lány nővérét, akivel később négy közös gyermekük született.

Három évvel később azonban riválisa, Onassis elvette Tinát, ez pedig roppant mód felbőszítette Niarchos-t, mert úgy gondolta, Aristotelis kizárólag azért tette ezt, hogy őt bosszantsa.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4117779262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása