Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az egykori görög sztár felfedte viszonyát Aristotelis Onassis fiával

2024. szeptember 13. - kalimeraeger

alexander_onassis_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Egy ritka fotó, amely Alexander Onassis-ról, a legendás mágnás, Aristotelis Onassis fiáról és az egykori görög sztárról, Zozo Sapountzakiról készült, majdnem hatvan évvel később rövid viszonyukról árulkodik.

A képet egy athéni éjszakai klubban készítette egy ismeretlen fotós, valamikor az 1960-as években. A fotó nemrég bukkant fel az Instagramon. A képen a fiatal Alexander Onassis látható, valószínűleg tizenéves kora végén.

Sapountzaki (91) népszerű show-woman, énekesnő és filmsztár volt, aki a mai napig - alkalmanként ugyan, de - fellép. Szalonikiben született, az 1950-es években költözött Athénba, és színházi színésznőként kezdett dolgozni. Néhány éven belül énekesi és színészi tehetsége, extravagáns megjelenése és feltűnő külseje miatt az athéniak  „az éjszaka királynőjének” kezdték nevezni.

Az 1960-as években elhagyta a színpadot, és éjszakai klubokban kezdett dolgozni. Egy bizonyos klubban, ahol az 1960-as években fellépett, a hajómágnások, Aristotelis Onassis és riválisa, Stavros Niarchos voltak a törzsvendégek. Sapountzaki ekkor találkozott a fiatal Onassis-szal a klubban, és összebarátkozott vele. Ismeretségükről egy 2023. márciusi televíziós interjúban beszélt.

Találkozásuk idején Sapountzaki a Petalouda (Pillangó) nevű éjszakai klubban lépett fel. Hírneve és bája vonzotta oda a görög elitet. Aristotelis Onassis, Stavros Niarchos, a háromszor megválasztott miniszterelnök, Georgios Papandreou, a korábbi miniszterelnök, Sofoklis Venizelos, politikusok, üzletemberek, társasági emberek és művészek is a patrónusok közé tartoztak.

Az interjúban a híres előadóművész azt mondta, hogy az emberek fehér galambokat engedtek el a klubban a kedvéért, és gyufásdobozokat adtak át neki, amelyekben arany lírák voltak. A fiatal Alexanderrel való találkozását elmesélve Sapountzaki azt állította, hogy a fiú félénk volt, aki reszketett, amikor először megcsókolta.

„Alexander Onassis eljött a Petalouda (Pillangó) klubba, és leült az első asztalhoz. Virágokat dobált nekem, és meghívott az asztalához. Kinyitott nekem egy üveg pezsgőt, és beszélgetni kezdtünk erről-arról” - mondta Sapountzaki az interjúban.

„Azt kérdezte tőlem: Nem akarsz holnap velem ebédelni? Én pedig azt mondtam neki: Menjünk. Eljött értem a házamhoz a sofőrjével, hogy felvegyen, és elmentünk egy halétterembe. Láttam rajta, hogy szerelmes volt. Beszélt nekem a gyerekkoráról és az apjáról. Egyáltalán nem szerette (Maria) Callast. Csak az édesanyjáról (Tina Livanos) beszélt” - folytatta.

„Egyszer elment, és leveleket írt nekem, azt írta, hogy senki sem olyan, mint te. Néhányszor találkoztunk, ő még gyerek volt, így nem mentek tovább a dolgok” - mondta Sapountzaki.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6718491016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása