Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Onassis "Christina O"-ját először kínálják a szabadpiacon

2024. július 05. - kalimeraeger

christina_o_3_gr.jpg

Képek: www.greekreporter.com

Aristotelis Onassis történelmi jachtját, a "Christina O"-t most először kínálják a nyílt piacon 90 000 000 eurós kikiáltási áron - írja az Autoevolution.

A Christina O, mely nevét Aristotelis Onassis lánya, Christina után kapta, egy ikonikus szuperjacht, amelyet még 1943-ban bocsátottak vízre, kiállta az idők próbáját, és a jelentés szerint most először került a nyílt piacra a Morley Yachts kínálatában.

Ezt az egyedülálló hajót a 2022-es felújítás után magánszemélyek bérelhették. Most a franciaországi Nizzában horgonyoz, és új tulajdonosra vár.

A hajó lett az egyik színhelye a Korona című sorozatnak, amely 2022-ben került a Netflixre. Története során az 1950-es és 1960-as években rengeteg illusztris vendég megfordult itt: az évek során többek között Winston Churchill, Marilyn Monroe, Maria Callas, Elizabeth Taylor és Richard Burton, JFK, Frank Sinatra, Rainier herceg és Grace monacói hercegnő, valamint természetesen Onassis felesége, az Egyesült Államok egykori First Ladyje, Jackie Kennedy Onassis is megtisztelte fedélzetét.

christina_o_2_gr.jpg

A Christina O a második világháborúban kanadai fregattként szolgált, majd 1954-ben Onassis vásárolta meg. A Christina O eredetileg tengeralattjáró-elhárító fregattnak épült a Kanadai Királyi Haditengerészet számára, de 1954-ben Onassis ócskavasáron megvásárolta.

A görög hajótulajdonos, aki Jackie Kennedy második férje volt, ezután négymillió dollárt költött arra, hogy a HDW kieli hajógyárában luxus szuperjachttá alakítsa át.

Onassis 1975-ben bekövetkezett halála után a Christina O pusztulásnak indult.

Az Onassis családjának egyik barátja által vezetett aprólékos restaurálási projektet mára befejezték, a jacht az utóbbi időben bérelhető volt.

christina_o_1_gr.jpg

A Christina O fedélzetén több helyszín áll rendelkezésre a pihenésre és a társasági életre. A főfedélzeten Onassis úszómedencéjét keltették életre a híres, minoszi bikát ábrázoló mozaikkal.  

Az Onassis-lakosztályban három helyiség, egy nagy hálószoba, egy fehér penteli márványból készült fürdőszoba és egy ónix kandallóval rendelkező dolgozószoba található.  

A Christina O-t az utóbbi időben többször is látták Görögországban. Tavaly szeptemberben a Nafplio városához tartozó Arvanitia-öbölben látták hajózni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4518440673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása