Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögök az első helyen

2022. február 08. - kalimeraeger

gorog_delegacio_gg.jpeg

Kép: Greek Gateway

Február 4-én, pénteken megkezdődtek Pekingben a XXIV. téli olimpiai játékok.

A sportolók felvonulását a játékok görög gyökerei miatt hagyományosan a görög sportolók vezették, akik idén egy lenyűgöző, jégből készült kapun keresztül léphettek be a Madárfészek Stadionba. A hivatalos nyitóceremónia magyarázata szerint: „A Kína kapuja azt jelképezi, hogy Kína megnyitja kapuit, hogy üdvözölje a világot a téli olimpiai játékokon."

A görög zászlót a delegáció két sportoló tagja, a sífutásban érdekelt Maria Danou és a szlalomban induló Ioannis Antoniou vitte.

A kínai téli olimpiai játékok ugyanakkor nagyon ellentmondásosak, és nem mentesek a diplomáciai bojkottól sem, olyan problémák miatt, mint az emberi jogok megsértése, a KKP, az ujgur népirtás vagy a koronavírus vuhani kiszivárgása.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3517306956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása