Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A fenséges Akropolisz fényei díjat nyertek

2022. január 30. - kalimeraeger

akropolisz_uj_fenyei_eleftheria_deko.jpg

Kép: Eleftheria Deko

Méghozzá nemzetközit.

Eleftheria Deko, a Fellegvár új világítóberendezésének tervezője kapta meg a 2021-es LIT Lighting Design of the Year Award-ot (Az év világítási dizájn-ja díj).

A világ egyik leghíresebb nevezetességének új fényáradatát 2020 szeptemberében avatták fel egy különleges ceremónia keretein belül, melyet bárki élőben nézhetett a világ minden pontján.

A nemzetközileg elismert, Emmy-díjas fénydizájner Deko a projektet finanszírozó Onassis Alapítvány felkérésének tett eleget.

„Az Akropolisz, a legfőbb látványosságunk tükrözi és továbbítja mindazt, ami az ország valójában. Az Onassis Alapítvány volt olyan nagylelkű, hogy magára vállalta a pénzügyi vonzatát az itt véghez vitt projekteknek” – mondta Lina Mendoni görög kulturális miniszter.

Az új világítóberendezések intenzitásban és árnyékoltságban is különböznek a nevezetesség külső és belső részein egyaránt, ezáltal hangsúlyozva külön-külön is az építészeti elemeket. Mindezek mellett még az eddigi fényszennyezettséget is sikerült csökkenteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5816868282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása