Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Valóban megtalálták Nagy Sándor sírját?

2021. október 24. - kalimeraeger

nagy_sandor_2_gr_1.jpg

Legalábbis egy egyiptomi tisztviselő ezt állítja.

Az Egypt Independence-ben tett nyilatkozat szerint az említett sír Siwában található. A Siwa Idegenforgalmi Osztály igazgatója, Mohamed Omran azt állítja, bizonyítéka van rá, hogy Nagy Sándor temetkezési helye a Marai területen van.

Elmondta, hogy 1995 és 1996 között egy templomot találtak itt, amiről a történészek úgy vélik, a nagy hódító sírja lehet. Valamint megemlített egy másik ilyen épületet is, amit 3 évvel ezelőtt fedeztek fel, és az ókori görög időkre vezet vissza. Az állítólagos bizonyíték azonban még nem került felülvizsgálatra.

Nagy Sándor sírját egyébként a régészeti felfedezések Szent Gráljának tartják, és a múltban már többen állították, hogy megtalálták, de egyik alkalommal sem igazolódott be, hogy valóban így lenne.

Úgy tűnik, kicsit még várnunk kell rá, hogy kiderüljön: a legutóbbi hír valóban igaz-e, és hamarosan mi is szemügyre vehetjük a valaha volt legnagyobb hódító végső nyughelyét, vagy egy újabb téves híresztelésről van csak szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4916734418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása