Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

2200 éves Nagy Sándor szobrot találtak Alexandriában

2021. augusztus 31. - kalimeraeger

nagy_sandor_2_gr.jpg

Kép: Nagy Sándor - www.greekreporter.com

A kairói Régiségek Minisztériuma az ókori város lakó- és kereskedelmi zónájában bukkant a kincsre, egy kilenc hónapon át tartó ásatás során.

A csapat a szobor formáit, lenyomatait, valamint egy alabástrom mellszobrot is talált ezen a helyen. Ugyanitt különböző fémekre is leltek, melyeket valószínűleg harcosok amulettjének készítésére használtak.

Ezen a területen egyébiránt húzódik egy hatalmas csatornahálózat is, melyet az eső és a talajvíz tárolására használtak, hogy öntözhessenek velük a száraz időkben. Több ezer évvel ezelőtt itt egy fő- és több mellékutca foglalt helyet, melyeket csatornahálózat kötött össze.

A régészek csoportja agyagedényeket, érméket, tányérokat, halászati eszközöket és házak maradványait is feltárta. A szakértők csoportja arra a következtetésre jutott, hogy a városnak anno nyüzsgő piaca volt, mely ezeket a termékeket árusította.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8716676086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása