Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Trópusi gondok

2021. június 15. - kalimeraeger

skiathos_2.jpg

Kép: Pixabay

A WWF, vagyis a World Wide Fund of Nature (Természetvédelmi Világalap), mely a világ legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, aggasztó tényre hívta fel a figyelmet.

A globális felmelegedés következtében ugyanis drasztikusan változik a Földközi- és a Jón-tenger élővilága, egyes létfontosságú, a tengerek élővilágának fennmaradását segítő állat- és növényfajok tűnnek el, több új jelenik meg (többek között például egyes fajok a Vörös-tengerből vándorolnak át erre a területre).

A növekvő hőmérséklet a mélytengeri élővilágra is hatással van: veszélyt jelent ugyanis azon növényekre, melyek sok tengeri élőlénynek élelmet és búvóhelyet jelentenek, így változtatva meg a tengeri ökoszisztémát.

Az aggasztó előrejelzések szerint a tengerszint 2100-ra akár egy méterrel is emelkedhet, melynek hatását a part mentén élők is jelentősen megérzik majd.

A WWF ezért fokozottan felhívja mindenki figyelmét az üvegházhatású gázok használatának mérséklésére és a nagyobb fokú környezettudatosságra, azt megelőzendő, hogy a Földközi-tenger trópusi tengerré váljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7916594390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása