Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A Stavros Niarchos Alapítvány újabb csodás adománya

2021. április 18. - kalimeraeger

sna_repulogep_sna.jpg

Kép: Stavros Niarchos Alapítvány

Az EKAV, vagyis a sürgősségi ellátást nyújtó görög egészségügyi szolgáltató két Beechcraft King Air 350 "légi ambulanciához" jutott hozzá, köszönhetően a Stavros Niarchos Alapítvány támogatásának. A két repülőgép csütörtökön szállt le Görögországban.

Korábban az EKAV gépparkja szintén kettő, akkor Augusta Westland 109 Trekker helikopterrel bővült, azzal a céllal, hogy növeljék az EKAV légi mentőszolgálatának hatékonyságát.

Mind a négy légi jármű a legkorszerűbb orvosi és légi navigációs technológiával van felszerelve.

"Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésnek mindenki számára, mindenhol alapvető jognak kell lennie. Az időben történő egészségügyi ellátás nem függhet attól, hogy ki az illető, vagy hol lakik az országban. A Stavros Niarchos Alapítvány Egészségügyi Kezdeményezése részeként az új repülőgépek beszerzésével arra törekszünk - legjobb tudásunk szerint -, hogy segítsük az EKAV légi mentőszolgálatának hatékonyságát, és ebből következően azt a biztonságérzetet, amelyre ennek az országnak minden lakója jogosult”- jelentette ki Andreas Drakopoulos, a Stavros Niarchos Alapítvány társelnöke az új repülőgépek beszerzéséről.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2516503306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása