Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Elözönlik a filmesek Görögországot 2021-ben

2021. április 03. - kalimeraeger

kamera_pb.jpg

Kép: Pixabay

18 nemzetközi produkciót forgatnak idén görög földön, ezzel is igazolva, hogy a filmipar mennyire tökéletes helyszínnek ítéli meg az ország végtelen számú szebbél szebb táját.

Az Görög Moziközpont igazgatója, Venia Vergou elmondta, hogy a külföldi produkciókból befolyó bevétel 2021-ben várhatóan eléri a 90 millió eurót. Hozzátette, hogy ez egyben egy dominó effektust is elindíthat, hisz egyéb stábok is kedvet kaphatnak hozzá, hogy Hellászt válasszák forgatási helyszínül.

„Nagyon sok projekt már tavasszal elindul, köszönhetően annak, hogy Görögország sikeresen vette fel a harcot a koronavírus ellen” – mondta Vergou.

Hellász egy továbbra is fennálló problémája azonban, hogy híján van a nagy filmstúdióknak, melyeket az olyan nagy gyártók, mint például a Netflix is elvárnak. De jó hír, hogy van rá esély, hogy ez a közeljövőben megváltozzon, görög-amerikai üzletemberek ugyanis két javaslattal is előálltak egy ilyesféle infrastruktúra kiépítésére vonatkozólag.

„A nagy filmstúdiók megépítése minden bizonnyal forgatási úti céllá tenné Görögországot, ahogy ez történt Romániával, Bulgáriával, Magyarországgal vagy Csehországgal is” – mondta Panos Kouanis, a Görög Nemzeti Audiovizuális Média- és Kommunikációs Központ elnöke és vezérigazgatója. Hangsúlyozta még abbéli aggályát, hogy Görögországban sajnos az ebben az iparágban ténykedők száma is kevés. „A nemzetközi produkciók helyi, szakképzett stáb meglétét várják el, de ha nálunk már két ilyen projekt fut párhuzamosan, máris kifutottunk a szakemberekből” – tette hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4816489488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása