Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görög színekbe öltözik a világ március 25-én

2021. március 24. - kalimeraeger

1821_kf.jpg

Kép: Greekreporter

A szabadságharc 200 éves évfordulójának alkalmából számos ország ölt kék-fehér színt magára.

A világ minden szegletében, ahol fellelhető görög diaszpóra, megemlékeznek erről a jeles eseményről. Az országok ikonikus épületei és nevezetességei öltik magukra a kék és fehér színeket, hogy így tisztelegjenek a szabadságért harcoló hellén hősök előtt.

1821_kf_3.jpg

Kép: Greekreporter

Az Egyesült Államokban a keletitől egészen a nyugati partig söpörnek végig a görög árnyalatok: így világítják meg többek között San Franciscoban a városházát, a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér (LAX) előtt álló látványos oszlopokat, az óriáskereket a Santa Monicánál lévő mólónál (itt még egy különleges fényjátékot is bevetnek), több hidat Bostonban, Lowellben, a Massachusetts-i Fall Riverben, Providence-ben, Rhode Islanden, Manchesterben és New Hampshire-ben.

A kanadai Torontoban a CN Torony izzik majd az említett színekben, sőt, mi több, az Államokat és Kanadát elválasztó gyönyörű Niagara-vízesés is felveszi ezeket az árnyalatokat.

Az ausztráliai Sydney-ben található Operaházra is kivetítik a görög nemzeti lobogót, de Canberrában is sok minden kékre és fehérre vált.

Sőt, mi több, Dél-Afrikában a világ legnagyobb szövött görög zászlaját húzzák fel, melynek mérete 1500 négyzetméter.

A fények gyújtásán kívül számos helyszínen ünnepelnek természetesen a biztonsági intézkedéseket szem előtt tartva. Az amerikai Lowellben, Chicagoban színes programmal készülnek, melyet virtuálisan is lehet követni. A kanadai Vancouverben kocsis felvonulást terveznek.

Nézzétek meg a Greekreporter fantasztikus videóját!

https://www.facebook.com/GreekReporter/videos/262858912102560

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8716476268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása