Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Átsétálunk egy görög szigetre?

2021. március 15. - kalimeraeger

kanouri_t.jpg

Kép: Twitter - geogeorgios2o19

Az extrém alacsony vízállás miatt az egyik görög sziget gyalogosan is elérhetővé vált.

Görögország szerte nagyon alacsony vízállást mérnek, ez pedig lehetővé tette, hogy az Athéntól délkeletre található Kavouriból az erre járók átsétálhassanak egy parányi kis földdarabra, ami normál esetben csak úszva közelíthető meg.

Az árapály természetesen mindennapi jelenség a tengereknél, azonban annak tavaszi formája igen extrémre sikeredett, és a tengerfenék több helyen is nemcsak láthatóvá, de vízmentessé is vált.

A helyiek sok helyről töltöttek fel hasonló képeket az internetre, melyeken jól látszódik, hogy sok partszakasz akár a felismerhetetlenségig megváltozott ennek a jelenségnek köszönhetően.

Sokan megijedtek, hogy ennek oka esetleg a nemrégiben lezajló földrengés volt, de a tudósok megnyugtattak mindenkit, hogy erről szó sincs.

Ilyen alacsony árapályra egyébként akkor van példa, amikor a Nap és a Hold egy vonalban állnak, erős déli szél van jelen és magas a légköri nyomás.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9916459220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása